T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2016 Mikro İşletme Verimlilik Proje Teşvik Ödülü’nü Üniversitemiz Tasarım-teknokent Firmalarından Teknoceram Ltd. Şti. Kazandı.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2016 Mikro İşletme Verimlilik Proje Teşvik Ödülü’nü Üniversitemiz Tasarım-teknokent Firmalarından Teknoceram Ltd. Şti. Kazandı.

Üniversitemiz Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Doç. Dr. Hilmi Yurdakul’un sahip olduğu ve D.P.Ü. Tasarım-Teknokent’te faaliyet gösteren Teknoceram İleri Teknoloji ve Karakterizasyon Ürünleri Ltd. Şti., “Otomotiv Sektörü için Zirkonya Esaslı Kaynak Pimlerinin Geliştirilmesi Projesi“ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2016 Verimlilik Proje Ödülleri’nde Mikro İşletme Kategorisinde Teşvik Ödülü almaya hak kazandı. Congresium-Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında yapılan Verimlilik Haftası Etkinlikleri Açılışı ve Verimlilik Ödülleri Töreninde, Bakan Fikri Işık tarafından Teknoceram Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Doç. Dr. Hilmi Yurdakul’a Ödül Plaketi ve Sertifikası verildi.

2016 Mikro İşletme Verimlilik Proje Teşvik Ödülü hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Doç. Dr. Hilmi Yurdakul şunları söyledi: “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına yönelik verimlilikle ilgili çalışmalar kapsamında, her ölçekteki işletmelerin verimlilik artışlarını desteklemek ve bu alanda gerçekleştirilen projeleri teşvik etmek amacıyla her yıl Verimlilik Proje Ödülleri verilmektedir. Bu yıl toplam 139 proje başvurusu, 34 bağımsız değerlendirici tarafından oluşturulan 13 değerlendirme komitesinin yaptığı incelemeler sonucunda, 63 proje için yerinde inceleme ziyareti yapılarak alınan sonuçlara göre, Ödül Jürisi tarafından nihai değerlendirme yapılarak ödül almaya hak kazanan 24 proje belirlendi.

Elde edilen büyük başarı ile ilgili, Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Doç. Dr. Hilmi Yurdakul, öncelikle D.P.Ü. Tasarım-Teknokent çatısı altında faaliyetlerini sürdüren bir firma olarak, böylesi önemli bir ödülü hem Üniversitemiz hem de Kütahya Sanayisi adına almış olmalarının mutluluğu ve onurunu yaşadıklarını belirterek kazanılan bu ödülün D.P.Ü. Tasarım-Teknokent firmaları için bir ilk olduğunu ve ileriki yıllarda diğer firmalar için de bir model olacağını söylediler. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören olmak üzere, D.P.Ü. Tasarım-Teknokent yönetimine kendilerine sundukları çalışma imkânları için teşekkürlerini ilettiler.

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, Çarşamba