Bölümümüzde Hazırlanan Doktora Tezine En İyi Tez Ödülü

Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Göçmez’in danışmalığında Dr. Öğretim Üyesi Arife Yurdakul tarafından hazırlanan doktora tezine I. Otomotiv Tez Ödülleri yarışmasında en iyi tez ödülü verildi.

DPÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Göçmez'in danışmanlığını yaptığı Dr. Arife Yurdakul tarafında hazırlanan "Otomotiv Sanayisinde Kullanılan Kaynak Pimleri İçin Hidrotermal Yöntemle Itriyum Tetragonal Zirkonya Toz Sentezi” konulu doktora tez çalışması I. Otomotiv Tez Ödülleri yarışmasında en iyi tez ödülüne layık bulundu.

1-2 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul Swissotel the Bosphorus’da gerçekleştirilen IAEC18 Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı kapsamında yer alan I. Otomotiv Tez Ödülleri yarışmasında, Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Göçmez’in danışmalığını yaptığı, Dr. Arife Yurdakul tarafında hazırlanan doktora tezi, “En İyi Tez Ödülü”ne layık görülmüştür.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB), Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP), Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ve Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Amerika Birliği (SAE International) tarafından 1-2 Kasım 2018 tarihlerinde Swissotel the Bosphorus İstanbul’da bu yıl 3.sü düzenlenen Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı kapsamında ilk kez “Otomotiv Tez Ödülleri” yarışması düzenlendi.

Yarışmada değerlendirilen tezler arasında yer alan ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Arife Yurdakul’un, Prof. Dr. Hasan Göçmez’in danışmanlığında hazırladığı “Otomotiv Sanayisinde Kullanılan Kaynak Pimleri için Hidrotermal Yöntemle Itriyum Tetragonal Zirkonya Toz Sentezi” konulu tez çalışması, otomotiv sektöründe 2010-2018 tarihleri arasında tamamlanmış yüzlerce tez arasından sıyrılarak en iyi üç doktora tezinden birisi olma başarısı göstererek, en iyi doktora tezi ödülünü almaya layık görüldü.

Dr. Öğr. Üyesi Arife Yurdakul, üniversitemizde araştırma görevlisi olarak görev yaptığı dönemde ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği tarafından düzenlenen Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödül Töreni‘nde Yılın Genç Bilim İnsanı seçilmişti.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, Perşembe