2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Kayıt Duyurusu ve Açılacak Dersler

Değerli Öğrencilerimiz,

2023-2024 yaz okulu kayıt duyurusu üniversitemiz web sayfasında ilan edilmiştir. Lütfen dikkatlice okuyunuz!

Yaz Okulu'nda uygulanacak usul ve esaslara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Fakültemiz 28.06.2024 tarih ve 15/48 sayılı Kurul Kararı ile 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulunda Açılması Planlanan Dersler aşağıda listelenmektedir.

Üniversitemiz 31.05.2018/12 tarih ve sayılı Yaz Okulu Yönergesinin 10. madde 5. fıkrası uyarınca, "Öğrenci, yaz okulunda kayıt yapılacak dersin açılması durumunda kendi bölümünden/programından almak zorundadır. Çakışan derslere kayıt yaptırılamaz. Yaz okulunda kendi bölümünde/programında açılmayan veya kayıt yapılamayan bir dersi, kredi ve ders içeriğinin ilgili bölüm başkanlığınca/müdürlükçe uygun görülmesi halinde öncelikle başka bir bölümden/programdan, başka birimlerden veya diğer üniversitelerin yaz okulundan alabilir. Ancak, Üniversitemiz yaz okulunda açılan bir derse, Üniversitemiz Yaz Okulu Akademik Takvimine göre daha erken tarihte yaz okulu açılan Üniversitelerde kayıt yapılabilmesi için, bölüm kurulunda kabul edilmesi gerekir." aşağıdaki listede açılacağı kararlaştırılan dersler farklı bir üniversiteden alınamayacaktır

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

  • Saatleri çakışan derslere birlikte kayıt yaptırılamaz.
  • Öğrencinin, Üniversiteye bağlı başka bir fakülteden veya diğer üniversitelerden alacağı bir ders; (i) AKTS değeri 2-5 (5 dâhil) arasında ise, 1 eksik AKTS değerine kadar, (ii) 6-8 (8 dâhil) arasında ise, 2 eksik AKTS değerine kadar, (iii) 9 ve daha yukarı AKTS değerinde olan dersler için ise 3 eksik AKTS değerine kadar kabul edilir.
  • Yaz okulunda toplam en çok 15 AKTS kredi değerindeki derslere kayıt yaptırılabilir. Ancak, genel not ortalaması 3,00 ve üstünde olan öğrenci, 20 AKTS kredi değere kadar derse kayıt yaptırabilir. 
  • Mühendislik Çözümlemeleri, Mühendislik Tasarımı ve Bitirme Projesi gibi proje esaslı dersler yaz okulunda açılamaz ve bu dersler için başka bir üniversiteden ders almak üzere eşdeğerlik verilemez.
  • Yaz okulu esnasında stajı olan öğrencilerin ders kayıtları danışmanları tarafından onaylanmayacaktır!

AÇILACAK DERSLER

DİĞER FAKÜLTE VE ÜNİVERSİTELER'DEN DERS ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ:

  1.  https://mf.dpu.edu.tr/tr/index/sayfa/8782/ogrenci-formlari linkinde yer alan "Yaz Okulunda Başka Bir Bölümden/Fakülteden/Üniversiteden Ders Alma Talep Formu"nu bilgisayar ortamında doldurulduktan sonra ekleriyle birlikte eksiksiz olarak Danışmanlarına onaylatmak zorundadırlar. Danışman onayı alınmadan başka bir üniversiteden ders alınamaz, alınması halinde de geçersiz kabul edilir. Form/dilekçe ve eklerinin yüz yüze teslim edilmesi esastır. Bölüme gelmeden önce danışman hocanızın ofis saatlerini öğrenip gelmeniz önem arz etmektedir. Bildiğiniz üzere pandemi koşullarının zorunlu bir getirisi olan uzaktan onaylatma ve elektronik ortamdaki bazı işlemler/prosedürler terk edilmiştir. Danışman hocalarınız e-posta ile iletilen elektronik evrakları çıktı alıp imzalayıp ilgili birime teslim etmekle yükümlü değillerdir. Bu konudaki sorumluluk tamamen öğrencilerimize aittir.
  2. Birden fazla ders alınacak olması halinde ders saatlerinin çakışıp çakışmadığının kontrolünün yapılabilmesi için haftalık ders programı kaydedilmeli/çıktı alınmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

03 Temmuz 2024, Çarşamba / 705 defa okundu.