Eğitim Programları
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğünün mth.tc/YtoX linki üzerinden başvuruları yapılacak olan "Yapay Zekâ, Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı" alanlarındaki eğitim programları ile ilgili duyurusu aşağıda verilmiştir.
Bakanlığımız tarafından Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Yapay Zekâ, Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı alanlarındaki eğitim programlarına yönelik, öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine başvuru tarihleri uzatılmıştır. 2023-2024 eğitim döneminde Yapay Zekâ Uzmanlık Programına 5.401 başvuru alınmış ve Temel Eğitime kabul edilen 720 öğrenci arasından ders katılımı ve sınav başarısı doğrultusunda 120 senkron, 380 asenkron olmak üzere toplam 500 öğrenci Uzmanlık Eğitimi almıştır. 2024-2025 eğitim döneminde ise Yapay Zekâ Uzmanlık Programı ile birlikte Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı Uzmanlık Programları olmak üzere 3 odak alanda geliştirilmiş eğitim programları uygulanacaktır. Yapay Zekâ odak alanında Arçelik, Baykar, Cezeri, Havelsan, Huawei, Tübitak paydaşlığı ile Veri İşleme ve Entegrasyon Uzmanlığı Eğitimi, Otonom Sürüş Teknolojileri odak alanında Aselsan, AVL, Baykar, Fev Türkiye, Ford, Togg, Tübitak paydaşlığı ile Otonom Sistem Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi, Çip Tasarımı odak alanında Ankasys, Electra IC, Elevation, Tütel, Yongatek paydaşlığı ile Sayısal Tasarım ve Doğrulama Uzmanlığı Eğitimi verilecektir. Eğitim programları, üniversitelerin ilgili bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik; Temel Eğitim 5 hafta ve Uzmanlık Eğitimleri ise 25 ile 30 hafta sürecek şekilde planlanmıştır. Ders müfredatı belirtilen program başlıkları çerçevesinde, paydaş firmalar tarafından öğrencilere sunulacaktır. Program boyunca öğrenciler eğitim kapsamında ara proje ve bitirme projesi hazırlayacaktır. Aynı zamanda tüm süreçte öğrencilerimize program paydaşlarımız tarafından mentörlük desteği verilecektir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere eğitim aldıkları firmalar tarafından staj imkânı sağlanacaktır. Yazı Ek’ inde programa ait lisans alanlarında yapılan güncellemeler ile Başvuru Kabul Kriterleri yer almakta olup, düzenlenen Uzmanlık Programlarının hedef kitleye duyurulması önem arz etmektedir. Programların başvuru süresinin uzatılması ile başvurular 23 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir.
Bu itibarla, milliteknolojiakademisi.gov.tr internet adresinde detaylı bilgileri yer alan Uzmanlık Programları için başvuru portaline mth.tc/YtoX linki aracılığı ile ulaşılabilecektir.